Het kwartet  
   
Welkom op de site van het Mosa Saxofoonkwartet!
   
Roy Hovens
sopraansaxofoon
 
 
Jos Dobbelstein
altsaxofoon
 
Jean-Pierre Cnoops
tenorsaxofoon
 
Richard Alberts
baritonsaxofoon
 
    foto: Claudia Bakker
Mosa Mosa, Maas (Fr.:Meuse, Lat.: Mosa), rivier in Noordwest-Europa, 925 km lang, waarvan 492 km in Frankrijk, 194 km in België en 239 km in Nederland......
  De Limburgse heren van het Mosa Saxofoonkwartet en in de in Dinant geboren Adolphe Sax; een ontmoeting in het stroomgebied van de Maas. Het lijkt toeval. Sax, uitvinder van de saxofoon en de leden van het ensemble verwijzen naar deze levensader. In 1853, zeven jaar na de uitvinding van de saxofoon, brengt Adolphe Sax zijn saxhoorns persoonlijk naar de Koninklijke Militaire kapel te Den Haag. Precies 150 jaar later wordt het Mosa Saxofoonkwartet opgericht door leden van dit orkest. Een nieuwe ontmoeting.  
     
Musici De vier saxofonisten: Roy Hovens, Jos Dobbelstein, Jean-Pierre Cnoops en Richard Alberts. Hun opleiding volgden zij aan de conservatoria van Den Haag, Maastricht, Enschede en Amsterdam. Muzikanten met een grote staat van dienst. Zij ontvingen vele prijzen en onderscheidingen, variërend van de predikaten Cum Laude tot prijzen als de Hustinxprijs of de Vriendenkrans van Het Koninklijk Concertgebouw en het Concertgebouworkest.  
     
Muziek Het Mosa Saxofoonkwartet onderscheidt zich door originele programmering en samenwerking met solisten, ensembles en andere kunstdisciplines. Zo werkten zij afgelopen jaren samen met onder andere mezzo sopraan Fenna Ograjensek, bas bariton Hubert Claessens, pianiste Jet Janssen en kamerkoor Studium Chorale. Naast oorspronkelijk repertoire voor saxofoonkwartet speelt het Mosa Saxofoonkwartet bewerkingen, veelal van eigen hand. Daarbij put het inspiratie uit de enorme hoeveelheid muziek die in de voorbije eeuwen werd geschreven. Het Mosa Saxofoonkwartet streeft naar technische perfektie en grenzeloze muzikaliteit. Stijlbewuste uitvoeringen die mondeling worden toegelicht. Zo ontstaat een grote betrokkenheid tussen luisteraar, componist en het Mosa Saxofoonkwartet.